کد خبر : 77793 تاریخ ثبت : 1395/10/23 02:56:39

توصیه‌های کارشناس استاندارد درباره میوه و سبزیجات سالم

مصرف میوه ها و سبزیجات، سبب تقویت سلامت عمومی بدن شده و بطور طبیعی حاوی ترکیبات مغذی و مفید فراوانی می باشند.

به گزارش تنگستان نما، به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد بوشهر؛ کارشناس اداره استاندارد گفت: برای به دست آوردن حداکثر فایده، مصرف میوه ها وسبزیجات را گسترش داده وتا جایی که امکان دارد از تمامی میوه ها و سبزیجات با رنگها و طعم های مختلف استفاده کنیم.

 مریم عظیمی افزود: میوه و سبزیجات سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان هستند که می توانند با ترکیبات مضری مانند نیترات مقابله کنند پس هیچوقت نباید از سبد غذایی حذف شوند ولی باید در مصرفشان مراقبت کنید.

عظیمی اشاره کرد: آنتی اکسیدان ها مواد زائد موجود در بدن که به آنها رادیکال آزاد میگویند را به بیرون رانده و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. وقتی بدن در معرض استرس، هوای آلوده شهر و یا آلودگی ناشی از دود دخانیات (سیگارو قلیان )، آلاینده های آب و هوا و سموم شیمیایی قرار میگیرد مولکول هایی در بدن تولید می شوند که باعث تخریب سلول های سالم و انتشار مواد سمی اطراف خود می شوند که به این مولکول های مخرب رادیکال آزاد می گویند. آنتی اکسیدان ها به عنوان اصلی ترین عنصر مبارزه با رادیکال آزاد عمل می کنند آنها را نابود و موجب کاهش عفونت در بدن و افزایش قدرت ایمنی در مقابل انواع بیماری ها می شود. آنتی اکسیدان ها در میوه و سبزی های تازه مانند کلم، گل کلم، کلم بروکلی، کدو، اسفناج، گوجه فرنگی، سیرژ، فلفل سبز، انواع مرکبات و میوه های قرمز، گوشت قرمز، ماهی ، تخم مرغ، حبوبات و آجیل وجود دارد. مصرف روزانه این مواد مناسب ترین شیوه مبارزه با رادیکال آزاد است.

در پایان کارشناس اداره استاندارد در مورد نحوه خرید میوه و سبزیجات سالم به توصیه هایی اشاره کردند:   

1-میوه‌های خراب و لک‌دار نخرید؛ چون خرابی و لک این میوه‌ها می‌توانند به تمام سطح خود میوه و حتی سایر میوه‌ها هم منتقل و باعث غیرقابل‌استفاده شدن آنها شوند.

۲-میوه‌های درشت نخرید؛ چون احتمال استفاده از کودهای شیمیایی غیرمعمول و غیراستاندارد برای پرورش و رشد سریع‌تر آنها وجود دارد و انتقال ترکیب‌های باقیمانده این کودهای شیمیایی به بدن با خوردن میوه، می‌تواند باعث ابتلا به انواع بیماری‌ها در افراد مختلف به‌خصوص بچه‌ها، سالمندان و زنان باردار شود.

۳-میوه‌هایی که شکستگی و بریدگی دارند، نخرید چون احتمال انتقال آلودگی‌های محیطی و سم‌ها به داخل میوه‌های شکسته و بیمار شدن افرادی که آنها را مصرف می‌کنند، وجود دارد.

۴-میوه‌ها را در فصل خودشان بخرید؛ چون میوه‌های فصل به‌صورت طبیعی و بدون استفاده از انواع کودهای شیمیایی و خارج از شرایط گلخانه‌ای تولید می‌شوند و طعم بهتری دارند.
وجود نیترات در سبزیجات اجازه نمی دهد که ما بی دغدغه سبزیجات مصرف کنیم به ویژه سبزیجات برگی نسبت به غده ای نیترات در آن بیشتر است. بهتر است بدانیم تجمه نیترات در اسفناج و کاهو بیشتر است و برگ های چروکیده نیترات بیشتری دارد پس اسفناج های برگ صاف را انتخاب کنید .
سیب زمینی که زود جوانه می زند نیترات بالایی دارد و بعد از قاچ کردن سریع تیره می شود. بهتر است بعد از خلال سیب زمینی چند ساعت در آب باشد و بعد از دور ریختن آب ، آن را مصرف کنید این قضیه در مورد هویج هم صدق میکند.
از مصرف پیاز و سیب زمینی جوانه زده بپرهیزید و آنها را در اندازه متوسط انتخاب کنید.
سبزیجات از آن دسته مواد غذایی هستند که به دلیل ارزش بالا باعث سلامت ما می شود اما آنچه این روزها نگران کننده است اطمینان از سالم بودن آنهاست زمزمه بالا بودن نیترات نمی گذارد بی تفاوت از کنار خوردن آنها بگذریم.

اخبار مرتبط
کلمات کلیدی
ثبت دیدگاه



اخبار تنگستان
اخبار استان