آموزش کشاورزان تنگستانی راهی برای کنترل آفت است
آزاده قاسمزاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «تنگستان نما»؛ اظهار کرد: کارگاه آموزشی ترویجی مبارزه و کنترل آفت مگس انبه و مرکبات با حضور معاون و کارشناس مسئول مدیریت حفظ نباتات استان و دیگر مسئولان در اردوگاه شهید ابراهیم ماندگار روستای «خائیز» شهرستان تنگستان برگزار شد و روشهای مدیریت آفت مگس انبه آموزش داده شد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان گفت: در سال ۱۴۰۱، آفت مگس میوه انبه در باغ مرکبات منطقه «خائیز» شهرستان تنگستان بهدلیل وجود باغهای مخلوط و کشت گیاهان میزبان آفت به طور طغیانی گسترش پیدا کرد.
وی افزود: آفت مگس انبه تهدیدی جدی برای باغ مرکبات «خائیز» بود که نیاز به برنامهریزی و مدیریت ویژهای داشت. جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان بهمنظور کنترل و کاهش این آفت، اقدام به برگزاری دورههای آموزشی برای باغداران و تهیه و توزیع تله و فرمونهای اختصاصی کرد.
قاسمزاده بیان کرد: از آن زمان تاکنون، بهترین روش مدیریت این آفت، کنترل غیرشیمیایی بوده است. در همین راستا، جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان هر ساله اقدام به برگزاری دورههای آموزشی برای باغداران میکند. این اقدامات با هدف تقویت دانش فنی کشاورزان و کاهش استفاده از سموم شیمیایی در منطقه صورت میگیرد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان تنگستان عنوان کرد: این نوع آموزشها و همکاریهای بیندستگاهی باعث کاهش خسارتهای ناشی از این آفت و افزایش بهرهوری در باغ مرکبات شهرستان میشود و با تداوم این اقدامها، شهرستان تنگستان میتواند به کاهش استفاده از سموم شیمیایی و ارتقاء کشاورزی پایدار دست پیدا کند.
وی تأکید کرد: تداوم آموزشها نه تنها به کاهش خسارتهای ناشی از آفت کمک میکند، بلکه میتواند به بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و حفظ محیط زیست نیز منجر شود و با گسترش آگاهی و ارتقاء مهارتهای کشاورزان در استفاده از روشهای کنترل غیرشیمیایی، علاوه بر افزایش تولید سالمتر، هزینههای مصرفی در استفاده از سموم شیمیایی نیز کاهشی میشود.
قاسمزاده مطرح کرد: آموزشها علاوه بر بهبود کیفیت محصول، باعث حفظ منابع طبیعی و افزایش تنوع زیستی منطقه نیز کمک خواهند کرد. به این ترتیب، شهرستان تنگستان میتواند به الگوی موفقی در مدیریت آفتها و بهرهبرداری بهینه از منابع کشاورزی تبدیل شود.
انتهایخبر/