نبود فضای استاندارد مانع بهرهبرداری سیتیاسکن
به گزارش تنگستان نما؛ داشتن دستگاه سیتیاسکن در شهر اهرم از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا نقش حیاتی در تشخیص سریع و دقیق بسیاری از بیماریها ایفا میکند. این فناوری پیشرفته تصویربرداری پزشکی میتواند بهصورت غیرتهاجمی و در مدتزمان کوتاه، تصاویر دقیقی از اندامها، استخوانها و عروق خونی تهیه کند.
در مواقع اورژانسی مانند تصادفات، سکتههای مغزی یا خونریزیهای داخلی، وجود سیتیاسکن در همان شهر میتواند جان بیماران را نجات دهد، چرا که انتقال بیمار به شهر دیگر برای انجام این فرایند میتواند تاخیرهای خطرناکی بههمراه داشته باشد.
علاوه بر خدمات اورژانسی، سیتیاسکن به پزشکان کمک میکند تا بیماریها را در مراحل اولیه شناسایی کرده و درمان مؤثرتری را آغاز کنند. این موضوع بهویژه در بیماریهای مزمن مانند سرطان یا بیماریهای قلبی بسیار حائز اهمیت است.
وجود این دستگاه در شهر، دسترسی سریعتر و آسانتر مردم به خدمات تشخیصی را فراهم کرده و نیاز به سفرهای پرهزینه و زمانبر به شهرهای بزرگتر را کاهش میدهد. از این رو، سیتیاسکن نه تنها کیفیت خدمات درمانی را افزایش میدهد، بلکه به بهبود رفاه عمومی شهروندان نیز کمک شایانی میکند.
محمد، کارگر ساختمانی گفت: هفته گذشته پسرم از درد شدید شکم بیتاب بود، دکتر گفت باید فوراً سیتیاسکن شود، ولی چون در شهر اهرم نداریم، مجبور شدم شبانه با تاکسی تلفنی به بوشهر بروم.
شهروند بازنشسته تنگستانی اظهار کرد: با حقوق بازنشستگی، هر بار باید برای یه عکس سیتیاسکن به برازجان یا بوشهر بروم، شنیدهام دستگاه خریداری شده، پس چرا راهاندازی نمیشود مگر نگفتن قرار است خدمات درمانی بهتر شود.
رضا، جوان ساکن شهر گفت: ما فقط یه دستگاه سیتیاسکن میخواهیم که راهاندازی شود خواسته زیاد و غیرممکنی نیست. فقط میخواهیم مثل بقیه شهرها، درمان درست داشته باشیم.
در تصادفها یا سکتهها زمان طلاست. نبود این دستگاه در شهر ما یعنی باید امیدمان را به شانس بسپاریم.
خیلیها توان مالی رفتن به شهرهای دیگر را ندارند. نبود سیتیاسکن یعنی این افراد از درمان محروم میشوند.
با رئیس بیمارستان امام حسین (ع) شهر اهرم گفتگویی ترتیب اثر داده که در ادامه میخوانید.
نبود فضای فنی مناسب برای نصب و بهرهبرداری از سیتیاسکن
زینب حسینی اظهار کرد: بخش قابل توجهی از مراجعان بیمارستان امام حسین (ع) شهر اهرم نیازمند ویزیت متخصص مغز و اعصاب و انجام سیتیاسکن است. برای پاسخ به این نیاز، دو درخواست اساسی از دانشگاه علوم پزشکی بوشهر داشتهایم؛ دریافت مجوز برای راهاندازی دستگاه سیتیاسکن و پزشک متخصص مغز و اعصاب که در بیمارستان حضور داشته باشد.
رئیس بیمارستان امام حسین (ع) شهر اهرم گفت: با پیگیریهای مداوم، سال گذشته موفق به دریافت مجوزهای لازم برای بهرهبرداری از دستگاه سیتیاسکن از وزارت بهداشت شدهایم و مجوزی که اخذ آن بهدلیل پیچیدگیهای فنی، فرآیند اداری دشواری داشت و حدود ۶ تا هفت ماه زمان برد که خوشبختانه با حمایتهای رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی و نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس، این امر محقق شد.
وی افزود: با وجود خرید دستگاه سیتیاسکن با اعتباری بالغ بر ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، همچنان ساخت ساختمان استاندارد برای نصب دستگاه به اعتباری در حدود ۵ میلیارد تومان نیاز داریم. از آنجا که تجهیزات خریداری شدهاند و متخصص نیز حضور دارد، تنها مانع موجود، نبود فضای فنی مناسب برای نصب و بهرهبرداری از دستگاه است.
حسینی بیان کرد: برای شروع به کار سیتیاسکن دو گزینه داریم؛ گزینه اول (اصلی)، ساخت ساختمان استاندارد مطابق مجوز صادرشده که نیازمند تخصیص اعتبار شهرستانی است و گزینه دوم (موقتی)، تجهیز و بهسازی محل فعلی موجود با اعتباری کمتر (حدود ۲ میلیارد تومان) جهت بهرهبرداری زودتر، البته با پذیرش محدودیتهای فنی و احتمال مخاطرات هستیم.
رئیس بیمارستان امام حسین (ع) شهر اهرم عنوان کرد: در حال حاضر، تمامی نقشهبرداریها، طراحیها و اقدامات لازم برای شروع عملیات ساختمانی انجام شده است. به محض تخصیص اعتبار، فرآیند مناقصه و انتخاب پیمانکار اجرایی آغاز خواهد شد.
وی تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و مدیریت بیمارستان هیچگونه کوتاهی در این روند نداشته و تمام تلاشهای لازم برای تحقق این خدمت انجام شده است. اگر همین امروز بودجه تخصیص داده شود، قول میدهم که تا پایان سال، حداقل ۵۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی ساختمان را شاهد باشیم.
در سالهای اخیر، مردم شهرستان تنگستان همواره با کمبود امکانات درمانی و تشخیصی دستوپنجه نرم کردهاند.
نبود دستگاه سیتیاسکن و ساختمان اختصاصی در مرکز شهرستان تنگستان باعث شده بیماران برای یک بررسی ساده پزشکی، مجبور شوند مسافتهای طولانی تا بوشهر یا شیراز را طی کنند. آیا این عدالت است؟ آیا جان مردم تنگستان، کمتر از دیگر مناطق ارزش دارد.
فرماندار محترم تنگستان و نماینده گرامی مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی؛ شما در جایگاهی قرار دارید که میتوانید گرهای از کار مردم باز کنید. شما میتوانید وضعیت درمانی شهرستان تنگستان را بهبود ببخشید.
آیا مشکل اعتبار است؟ آیا مانع در مسیر اداری است؟ اگر چنین است، چرا شفافسازی نمیکنید؟ مردم حق دارند بدانند.
مردم شهرستان تنگستان، خواستار اقدام فوری، شفافسازی دقیق، و اعلام جدول زمانبندی ساخت این پروژه حیاتی هستند. سلامت مردم شوخیبردار نیست. امروز تعلل در ساخت یک مرکز تشخیصی، ممکن است فردا به قیمت از دست رفتن جان عزیزی تمام شود.
این مطالبه فقط یک پروژه عمرانی نیست؛ مسئله زندگی است و امروز وقت آن رسیده که مسئولان، بهجای وعده، اقدام کنند. اگر شما صدای مردم هستید، صدای مردم را بشنوید.
در شرایطی که شهرهای همجوار با سرعت در حال تجهیز مراکز درمانی خود هستند، چرا تنگستان باید از ابتداییترین امکانات تشخیصی محروم باشد؟ چه کسی مسئول این عقبماندگی درمانی است؟ چرا سلامت مردم باید قربانی بیبرنامگی و بیتوجهی شود.
نماینده محترم مجلس؛ شما نماینده مردم هستید، مردم به شما رأی دادند تا صدای آنها باشید، تا وعدهها را به مطالبه تبدیل کنید و تا پای تحققشان بایستید. اگر برای بیمارستان شهر اهرم بودجه تخصیص یافته، چرا اجرایی نمیشود؟ اگر تخصیص نیافته، چرا پیگیری نمیکنید؟
این روزها دیگر مردم به وعدهها اعتماد ندارند، به عمل نگاه میکنند. شما باید شفاف، صریح و صادق پاسخگو باشید.
فرماندار محترم تنگستان؛ شما مسئول مستقیم اجرایی شهرستان هستید. کمبودها و مطالبات مردم باید اولویت کاری شما باشد. ساخت ساختمان سیتیاسکن مطالبهای نیست که فراموش شود یا به آینده نامعلوم حواله شود.
چرا تا امروز حرکتی جدی در این زمینه دیده نشده است آیا مردم باید برای درمان ساده، هزینههای میلیونی برای رفتوآمد و اقامت در شهرهای دیگر پرداخت کنند؟ تا کی باید رنج بیماران و خانوادههایشان، بیپاسخ بماند؟
شهروندان تنگستان از مسئولان میخواهند
تکلیف دقیق پروژه ساخت سیتیاسکن اهرم مشخص شود. منابع مالی، جدول زمانبندی و پیمانکار اجرایی اعلام عمومی شود. در صورت وجود مانع، شفافسازی شود و راهکارهای رفع آن ارائه شود.
مردم تنگستان، خستهاند از شنیدن «در دست اقدام است»، «بهزودی آغاز میشود»، یا «در حال پیگیری هستیم». این کلمات دیگر برایشان بیمعنا شدهاند، وقتی بیمار در بستر درد است و باید برای یک سیتیاسکن ساده، به بوشهر یا شیراز منتقل شود. وقتی ثانیهها برای نجات جان انسان حیاتی است، تعلل در احداث یک مرکز تشخیصی، به معنای مرگ خاموش امید است.
اکنون، مردم تنگستان مطالبهگر شدهاند. این بار نمیخواهند این مطالبه، به سرنوشت دهها وعده رهاشده دچار شود.
انتهایخبر/